Den här artikeln innehåller instruktioner för kandidater om hur webbportalen (Karriärsidan) används.
Karriärsidans layout
När du loggar in på din profil finns ett antal flikar. Beroende på inställningarna i arbetsgivarens system samt om du är kandidat eller anställd kan dessa variera.
Alla platsannonser
Här kan du se alla lediga tjänster som arbetsgivaren utannonserat. Eftersom du redan har skapat en profil behöver du inte fylla i information som du gjorde när du registrerade dig om du söker en tjänst.
Ansökningar
Under ansökningar ser du dina aktiva och tidigare ansökningar och deras status.
Avtal
Din arbetsgivare kan skicka elektroniska avtal som du kan skriva under. Vanligtvis är dessa avtal anställningsavtal och uppdragsbekräftelser. Observera att den här knappen endast är synlig när ett avtal har skapats för dig.
Avtalen får du alltid via e-post från arbetsgivaren och via e-posten kan du komma åt avtalet och signera. Alla avtal som skickats kommer du även åt här inne. Har du ännu inte signerat avtalen, har du möjlighet att göra det även härifrån.
Profil
CV-fliken i din profil innehåller din personliga information, filer och CV samt filer arbetsgivaren har delat med dig.
CV-information, såsom utbildning, arbetslivserfarenhet, kompetens, referenser etc., kan fyllas i och redigeras, och filer och profilbilder kan laddas upp. Referenser kräver endast en enda kontaktmetod – antingen e-post eller telefon, men det rekommenderas att lägga till båda.
Det kan hända att arbetsgivaren du har registrerat dig hos har definierat att vissa fält är obligatoriska. Det innebär att de kräver att du fyller i dem. Om du inte gör det kan din profil eventuellt inte bedömas. Du kommer att meddelas vilka fält som behöver fyllas i för att din profil ska vara komplett, det gäller framför allt om du gör en ansökan.
Obs!
Även om arbetsgivaren inte använder obligatoriska fält rekommenderar vi starkt att du fyller i så många fält som möjligt i CV-fliken. Detta ökar dina chanser att bli aktuell för en tjänst. Ofullständiga profiler ignoreras ofta eller raderas helt.
Inställningar
Här kan du göra en mängd olika inställningar. Du kommer åt och ser villkoren som du accepterade när du registrerade dig, och du kan ändra standardperioden för automatisk radering av din profil (om det är påslaget av arbetsgivaren). Beroende på behörighet som arbetsgivaren gjort kan du själv ta bort din profil från arbetsgivarens system eller skicka förfrågan om att bli borttagen. All din information, inklusive ditt CV och uppladdade bilagor, kommer att raderas permanent från systemet. Detta innebär också att du inte kommer att vara aktuell för några framtida tjänster.
Om du är anställd kommer du inte att kunna ta bort din profil.
Obs!
Arbetsgivaren kommer inte att kunna återställa din profil om du skulle ångra ditt beslut att ta bort den.
Skicka feedback
Om du har återkoppling kan du skicka in det genom att klicka på knappen, så vidarebefordras den till produktavdelningen och utvecklare hos RecMan.
Logga ut
Klicka på knappen för att logga ut. Om du inte loggar ut kommer du att fortsätta vara inloggad när du kommer tillbaka till sidan vid ett senare tillfälle, förutsatt att du tillåter lagring av cookies i din webbläsare.